Wanneer u last heeft van acne, puistjes, mee-eters en u wilt hier graag vanaf, bent u bij A4BEAUTY aan het juiste adres. Ashley is dé acne specialist in Weert.

Voor het behandelen van acne werken wij uitsluitend met Image Skincare producten waaronder de Clear Cell lijn. Clear Cell producten zijn speciaal ontwikkeld ter behandeling van de acnehuid, maar ook voor jongeren met een onrustige puberhuid en mensen met een vette, olieachtige huid.
De behandeling bestaat uit het gebruik van Clear Cell thuisproducten en een serie behandelingen in de salon.
Wist u dat 75% van het resultaat behaald wordt door het gebruik van de juiste thuisproducten? De overige 25% worden behaald tijdens behandelingen in de salon.
Image Skincare producten werken dieper in de huid, in tegenstelling tot de producten die u in de winkel kan kopen.

Acne
In de huid bevinden zich talgkliertjes die talg aanmaken om de huid soepel te houden en te beschermen tegen binnendringen van bacteriën. De talgklieren voeren talg naar de huidoppervlakte via een haarschacht.

Bij het ontstaan van acne verstopt de opening van de haarschacht door talg en huidschilfers die als een propje in de haarschacht blijven vastzitten. Dit is het begin van acne.

Acne kan verschillende oorzaken hebben. Voorbeelden hiervan zijn:
Stress – voeding – hormonaal – infectie – transpiratie – spijsvertering

Onderhoud
Bij acne is hygiëne ontzettend belangrijk. Gebruik elke dag een schone handdoek en washand en vervang dagelijks uw kussensloop, zo wordt de kans kleiner dat de acne erger wordt en zal het genezingsproces versnellen. Gebruik ook schone make-up penselen/sponsjes.

Stop met het gebruik van gewone zeep. Hierdoor wordt de huid extra geactiveerd waardoor er meer talg wordt aangemaakt en de huid sneller verstopt raakt. Reinig en verzorg de huid dagelijks met de juiste verzorging die wordt geadviseerd tijdens de behandeling.

Dat voeding effect heeft op acne is algemeen bekend. Dit is voor iedereen verschillend. Let dus goed op waar de huid sterk op reageert. Voorbeelden zijn varkensvlees, melkproducten, scherpe kruiden, vetten en alcohol.
Zorg voor voldoende afwisseling in voeding en drink veel water en kruidenthee.

Na een zonnebankkuur of zonvakantie kan de acne verergeren doordat de opperhuid wordt verdikt als bescherming tegen de zon. Gebruik regelmatig een scrub/peeling om ervoor te zorgen dat de huid fris blijft en niet verstopt raakt.

De verleiding om een puistje uit te knijpen is vaak groot, maar is uit den boze. De kans op littekens en huidbeschadiging is groot. Wij weten precies hoe we dit aan moeten pakken, blijf er zelf zoveel mogelijk vanaf.

Mocht een ontsteking toch open gaan, ontsmet het met de geadviseerde producten.

Wat nu?
Maak een afspraak voor een Meet & Treat.
Het is onze taak om uw huid te reinigen, onzuiverheden te verwijderen en een huidadvies voor thuis mee te geven. Het enige wat u hoeft te doen is deze adviezen opvolgen en geduld hebben.

Krijg ik Acne behandeling vergoed via de zorgverzekeraar?
A4BEAUTY is officieel gecertificeerd acne-specialist. Hierdoor staan wij geregistreerd op de lijst van zorgverzekeraars. De behandelingen van acne worden op doorverwijzing van een huisarts of dermatoloog vergoed. Raadpleeg uw polis over de aard van de vergoeding.
Wij volgen regelmatig trainingen voor de acne specialisatie en om de drie jaar een nascholing bij de ANBOS.