Mijn ervaring met acne

Op jonge leeftijd kreeg ik puistjes en mee-eters. Naarmate ik ouder werd kreeg ik een heel onrustige huid met ontstekingen. Vreselijk vond ik dit. Ik droeg veel make-up om het maar zo goed mogelijk te verbergen, maar helaas werd het daardoor alleen maar erger.
Samen met mijn moeder ben ik vele malen op pad geweest voor de juiste producten, maar wat ik ook probeerde… de acne werd niet minder. Met deze reden zijn we naar de huisarts gegaan. Zonder ook maar te kijken naar de opties werd meteen de Diane-35 voorgeschreven. Veel te jong begon ik aan deze anticonceptie pil. De acne werd minder, maar de kilo’s kwamen er al snel bij. Na een jaar heb ik besloten over te gaan naar een andere pil, maar de acne kwam langzaam weer terug. Jarenlang heb ik me onzeker gevoeld en geprobeerd de acne zo goed mogelijk te verbergen.
In 2006 startte ik met de opleiding Uiterlijke Verzorging en vond hier al snel mijn passie. Toen ik deze opleiding had afgesloten wist ik meteen dat ik mij wilde specialiseren in acne. Het leek me fantastisch om mensen van dit probleem af te helpen.
In 2009 was ik Acne Specialist.

Ik zie nog dagelijks veel verschillende huidtypes en personen. Ook lees ik veel in vakbladen, internet en ga ik naar trainingen. Ik leer iedere dag nieuwe dingen over de huid en de oorzaken van acne.

Mijn huid is op dit moment rustig, maacne-blogar ik zal altijd gevoelig zijn voor ontstekingen en acne. Dit is natuurlijk niet prettig, maar ik ben daardoor wel het juiste proefpersoon ;). Tijdens een training kreeg ik te horen dat varkensvlees huidklachten kunnen veroorzaken. Ik dacht “Mooi, dat ga ik testen!”. Ik ben op onderzoek uitgegaan en las veel negatieve berichten op internet over het eten van varkensvlees.

Ik at al niet veel varkensvlees, maar ik heb er nooit echt zo op gelet. Dat werd dus alleen nog kip en rundvlees (aangezien ik vis echt niet lekker vind). Ook coburgerham voor de boterham liet ik in de supermarkt lekker op z’n plaats.
Maandenlang heb ik varkensvlees vermeden en mijn huid werd steeds rustiger.
Een aantal weken geleden zijn we gaan Grieken met mijn broer en schoonzus. Vroeger ging ik vaak Grieken en at altijd Gyros. Ik heb even getwijfeld om kip te bestellen, maar dacht “Ach… die ene keer…” Daarna heb ik het geweten ook… Het begon met uitslag in mijn gezicht en vooral rond mijn kin en mond. Dat werd met de dag erger en de ontstekingen kwamen één voor één tevoorschijn. Geen Gyros meer voor mij!

Nu de tropische temperaturen zich laten zien in Nederland komen de BBQ’s uit de schuur. We hebben al verschillende uitnodigingen gehad en helaas moet ik iedere keer weer uitleggen waarom ik geen speklap hoef of een ander stuk varkensvlees en zie ze al denken “Wat een flauwekul”.
Tijdens één van die BBQ’s heb ik vlees gegeten en ging er vanuit dat het rund was. Twee dagen later kwam weer die uitslag in mijn gezicht tevoorschijn en vroeg ik me af of het geen varkensvlees was geweest. En inderdaad… Geen flauwekul dus!

Met dit bericht wil ik mijn ervaring en kennis delen. Het is niet mijn opzet ervoor te zorgen dat niemand vlees eet, laat dat duidelijk zijn. Doe waar jij je goed bij voelt!
Voor degene die last hebben van acne of een onrustige huid, probeer het gewoon eens een tijdje.

Helaas blijft de acne niet alleen weg door dit vlees te vermijden. Acne wordt beïnvloed door o.a. hormonen, stress, hoeveelheid slaap en ook een goede huidverzorging speelt een grote rol. Dus met gezonde voeding, de juiste producten voor thuisgebruik en een goede behandeling kom je al een heel eind!

Wil je graag meer weten over acne of een vrijblijvend advies? Maak een afspraak en kom een keer langs. Dan kijken we samen naar de opties om jouw huid te verbeteren.

Mocht je meer willen lezen over acne en voeding, bekijk deze pagina.

 

 

Geef een reactie